Bij Roelofs krijgen klanten uit de regio de beste service en eerlijk advies op het gebied van fietsen De beste service, advies en onderhoudG.A. van Nispenstraat 1
6814 JA Arnhem

026 44 260 14
info@fietsspeciaalzaakroelofs.nl

Maandag Gesloten
Dinsdag 08:30 uur - 18:00 uur
Woensdag 08:30 uur - 18:00 uur
Donderdag 08:30 uur - 18:00 uur
Vrijdag 08:30 uur - 18:00 uur
Zaterdag 09:00 uur - 17:00 uur
Zondag Gesloten

 

fietsbanner


Gravel
Gravelfietsen zijn niet meer weg te denken uit het aanbod van sportieve fietsen. Elk merk biedt tegenwoordig een fiets die meerdere typen terrein aankan. En dat betekent bredere banden, maar zeker ook een specialistischer geometrie.

Wat is bikepacken en wat heb je nodig?


Bikepacken is een vorm van fietsen waarbij je off-road routes volgt, vaak door afgelegen gebieden, terwijl je al je benodigdheden meeneemt op de fiets. Dit kan variëren van kampeerspullen en voedsel tot kleding en gereedschap. In tegenstelling tot traditioneel fietsen op de weg, gaat bikepacken meer over het avontuur en de ontdekking dan over snelheid en afstand.

Hoe begin je met bikepacken?
Als je geïnteresseerd bent in het uitproberen van bikepacken, zijn hier een paar stappen om je op weg te helpen:

  • Investeer in de juiste uitrusting: Een stevige, off-road geschikte fiets en speciale bikepacking-tassen zijn essentieel voor een geslaagde reis.
  • Plan je route: Kies een route die past bij je vaardigheidsniveau en interessegebieden. Er zijn tal van online bronnen en apps die bikepacking-routes aanbieden, bijvoorbeeld: www.bikepacking.com/bikepacking-routes/
  • Pak slim in: Minimalisme is de sleutel. Neem alleen de essentiële items mee, zoals kampeerspullen, voedsel, water, kleding en gereedschap.
  • Train voorbereid: Oefen met het fietsen op verschillende terreinen en met het dragen van een volledig bepakte fiets om je voor te bereiden op de uitdagingen van bikepacken.

Wat heb je nodig om te bikepacken?
Om te kunnen bikepacken heb je enkele essentiële items nodig, waaronder:

  • Een geschikte fiets voor off-road rijden.
  • Bikepacking-tassen zoals zadeltassen, frametassen, stuurtassen en eventueel een bagagedrager voor extra opslag.
  • Kampeerspullen zoals een tent of bivy sack, slaapzak, slaapmatje, kookgerei en voedsel.
  • Persoonlijke items zoals kleding, waterflessen, gereedschap en EHBO-kit.

Welke fiets is geschikt voor bikepacking?
Een geschikte fiets voor bikepacking is meestal een mountainbike of een gravelbike. Deze fietsen zijn ontworpen om off-road terrein aan te kunnen en bieden voldoende ruimte voor het bevestigen van bikepacking-tassen. Het is belangrijk dat de fiets stevig en betrouwbaar is, en dat hij is uitgerust met banden die geschikt zijn voor het terrein waarop je gaat rijden.


Welke bikepack tassen heb je nodig?
Voor bikepacken heb je speciale tassen nodig die zijn ontworpen om op je fiets te worden bevestigd en je spullen veilig en stabiel te houden tijdens het rijden over ruw terrein. Hier zijn de belangrijkste soorten tassen die worden gebruikt voor bikepacking zadeltassen (backloaders), frametassen (midloaders), stuurtassen (frontloaders) en top tube bags (fuelbags). Het belangrijkste bij het kiezen van bikepackingtassen is om ervoor te zorgen dat ze stevig zijn en goed passen op je fietsframe zonder in de weg te zitten tijdens het rijden. Daarnaast is waterbestendigheid een belangrijke overweging, vooral als je van plan bent om in wisselende weersomstandigheden te rijden.


Hoeveel liter bagage heb je nodig voor bikepacking?
Het aantal liters dat je nodig hebt voor bikepacking hangt af van verschillende factoren, waaronder de duur van je trip, het weer, en persoonlijke voorkeuren. Over het algemeen hebben de meeste bikepackers tussen de 30 en 50 liter aan opslagcapaciteit nodig, verdeeld over verschillende tassen.


​​​​​​​Wil je persoonlijk advies over het kiezen van de perfecte fiets om te bikepacken? Neem vandaag nog contact met ons op of kom langs bij Fietsspeciaalzaak Roelofs in Arnhem.