Bij Roelofs krijgen klanten uit de regio de beste service en eerlijk advies op het gebied van fietsen De beste service, advies en onderhoudG.A. van Nispenstraat 1
6814 JA Arnhem

026 44 260 14
info@fietsspeciaalzaakroelofs.nl

Maandag Gesloten
Dinsdag 08:30 uur - 18:00 uur
Woensdag 08:30 uur - 18:00 uur
Donderdag 08:30 uur - 18:00 uur
Vrijdag 08:30 uur - 18:00 uur
Zaterdag 09:00 uur - 17:00 uur
Zondag Gesloten

 


Gravel
Gravelfietsen zijn niet meer weg te denken uit het aanbod van sportieve fietsen. Elk merk biedt tegenwoordig een fiets die meerdere typen terrein aankan. En dat betekent bredere banden, maar zeker ook een specialistischer geometrie.

Gravelbike kopen bij Fietsspeciaalzaak Roelofs

Gravelbike kopen? Ontdek onze ruime selectie!


Een gravelbike is de ideale keuze voor fietsers die het avontuur opzoeken. Of je nu over hobbelige bospaden wilt rijden, door de stad wilt cruisen of lange tochten wilt maken, een gravelbike biedt veelzijdigheid en comfort. Bij Fietsspeciaalzaak Roelofs begrijpen we jouw unieke eisen en bieden we een verscheidenheid aan modellen om aan jouw specifieke wensen te voldoen.

Leer meer over wat een gravelbike is en welke factoren je moet overwegen bij het kopen van jouw gravelbike.

Wat is een gravelbike?
Gravelbikes, ook wel all-road of adventure bikes genoemd, zijn ontworpen om je vrijheid te geven om nieuwe routes te verkennen. Ze combineren de snelheid van een racefiets met de duurzaamheid en stabiliteit van een mountainbike. De brede banden zorgen voor grip en comfort, zelfs op ruige ondergronden. Met een gravelbike kun je zowel verharde als onverharde wegen verkennen. Als je op zoek bent naar veelzijdigheid, is een gravelbike kopen een uitstekende keuze!

Welke pedalen voor je gravelbike?
Bij het kiezen van pedalen voor je gravelbike heb je twee opties: MTB-pedalen of racefietspedalen. Voor avontuurlijke off-road ritten raden we aan om MTB-pedalen te gebruiken in combinatie met bijpassende fietsschoenen. Als je meer van het asfalt houdt, zijn racefietspedalen ook een optie. De keuze hangt af van jouw voorkeur en rijstijl.

Enkel of dubbel voorblad?
De keuze tussen een enkel of dubbel voorblad hangt af van het terrein waarop je fietst. Voor vlakke ritten is een dubbel voorblad ideaal, omdat het een breed versnellingsbereik biedt. Als je graag ruigere gravelroutes met hoogtemeters verkent, past een enkel voorblad beter bij jou. Het schakelen is eenvoudiger, er is minder onderhoud en gewicht, en je hebt minder afstelwerk nodig.

Gravelbike als racefiets?
Met enkele aanpassingen kun je jouw gravelbike omtoveren tot een racefiets. Vervang simpelweg de gravelbanden door gladdere racefietsbanden voor extra snelheid op de weg. Als maximale snelheid jouw doel is, is een speciale racefiets wellicht de beste keuze.

Waar moet je nog meer op letten bij het kopen van een gravelbike?
Bij het kopen van een gravelbike zijn er nog andere belangrijke overwegingen, zoals het type gravelstuur, de framegeometrie, het materiaal van het frame en de groepset van de gravelbike.

Wil je gedetailleerde informatie en tips? Neem vandaag nog contact met ons op of kom langs bij Fietsspeciaalzaak Roelofs in Arnhem voor deskundig advies en hulp bij het kiezen van de ideale gravelbike.